Śniadanowe jajeczne muffinki z kaszą quinoa, szynką i serem
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 10
- ½ szklanki suchej kaszy quinoa
- 4 jajka
- 120 g startego żółtego sera
- 150 g pokrojonej w kosteczkę szynki
- pęczek szczypiorku
- sol, pieprz
- Kaszę ugotować do miękkości i lekko przestudzić. Najlepiej i najszybciej użyć kaszy ugotowanej wcześniej.
- Jajka zmieszać z serem, szynką, posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Wmieszać kaszę.
- Masę nałożyć do foremek na muffinki ( indywidualne lub blacha). Piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/04/sniadanowe-jajeczne-muffinki-z-kasza-quinoa-szynka-i-serem/
3.2.2929