Morele zapiekane w kremie migdałowym
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Szybki w wykonaniu letni deser - morele zapiekane w migdałowym kremie. Idealnie z gałką lodów waniliowych
Serves: 6
Ingredients
  • 80 g miękkiego masła
  • 2 łyżki miodu
  • 120 g migdałów mielonych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ok 10-12 moreli
Instructions
  1. W misce wymieszać miękkie masło z miodem, migdałami, mąką i masłem- na gładki krem.
  2. Morele umyć, wysuszyć, przekroić na połówki i wydrążyć.
  3. Krem wylać do naczynia do zapiekania, poukładać w nim morele.
  4. Piec 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
  5. Można podawać z jogurtem lub lodami.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/08/morele-zapiekane-w-kremie-migdalowym/