Szybkie śniadanie lub przekąska w płynie - smoothie z namoczoną kaszą gryczaną i orzechami laskowymi z dodatkiem banana i kakao
Serves: 3
Ingredients
½ szklanki kaszy gryczanej niepalonej
½ szklanki orzechów laskowych
1 duży banan
1 łyżka kakao
1 i ½ łyżki miodu
2 szklanki mleka roślinnego (u mnie owsiane)
Instructions
Grykę i orzechy namoczyć w wodzie na noc( w oddzielnych miseczkach).
Rano opłukać grykę i orzechy, przełożyć do blendera razem z bananem, kakao, miodem i mlekiem i bardzo dokładnie zmiksować.
Mleko można ograniczyć do jednej szklanki – wyjdzie wtedy gęsta gryczanka, którą można zjeść na śniadanie z owocami. Mleko może być gorące, żeby całość wyszła ciepła.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2016/02/gryczane-smoothie-z-bananem-i-orzechami-laskowymi/