Zupa jagodowa z mlekiem kokosowym
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Zupa jagodowa, na ciepło lub na zimno z dodatkiem mleka kokosowego, kardamonu i cynamonu. Do podania z makaronem lub ryżem jaśminowym
Author:
Serves: 2
Ingredients
  • ½ kg jagód
  • 1 łyżka (lub więcej) syropu ryżowego (lub z agawy lub miodu)
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • opcjonalnie do podania: makaron, ryż jaśminowy
Instructions
  1. Przebrane i umyte jagody umieścić w garnku, podlać kilkoma łyżkami wody i zagotować.
  2. Gotować ok 10 minut, dodać kardamon, cynamon i syrop.
  3. Ciepłe albo ostudzone podawać polane już na talerzu mlekiem kokosowym.
  4. Można podać też z ryżem jaśminowym albo makaronem
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2016/08/zupa-jagodowa-mlekiem-kokosowym/