¼ szklanka skrobi z tapioki (tapioka starch – do kupienia w sklepach ze zdrową albo azjatycką żywnością)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
¼ łyżeczki soli
1 łyżeczka cynamonu
200 g gorzkiej czekolady
½ szklanki płatków owsianych
½ szklanki wiórków kokosowych
Instructions
Masło zmiksować z cukrem (kilka minut).
Dodać jajko- zmiksować.
W misce zmieszać obie mąki, skrobię z tapioki, proszek, sodę, cynamon i sól – dodać do masy z masła,całość zmiksować na gładką masę.
Czekoladę posiekać na drobne kawałki.
Do masy dodać czekoladę, wiórki i płatki owsiane – wymieszać z pomocą łyżeczki.
Blachę wyłożyć papierem do piecznia.
Ciasto nabierać łyżką, formować płaskie ciastka i układać na blasze – trzeba zostwić odstęp bo ciastka będą rosły – będziecie potrzebować 2 blach bo raczej się nie zmieszczą na jednej,
Piec w 180 stopniach przez 10 minut – ciastka po wyjęciu będą miekkie i mogą wyglądac na niedopieczone ale po ostygnięciu stwardnieją.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/02/bezglutenowe-ciastka-owsiane-z-czekolada/