Do pieczenia babeczek można wykorzystać metalową formę na muffinki.
Łopatkę trzeba albo bardzo grubo zmielić albo posiekać w drobną kostkę, boczek posiekać na kawałeczki, anchois rozgnieść.
Wszystkie składniki nadzienia wymieszać i odstawić.
W garnku zagrzać mleko z wodą, dodać posiekany w kostkę smalec i czekać aż się rozpuści.
Mąkę przełożyć do większej miski, wymieszać z solą.
Do mąki dodać rozpuszczony smalec, szybko wymieszać łyżką a potem rękami wyrobić na ciasto.
Ciasto nie będzie zwarte tylko lekko kruszące się.
Odłożyć ⅓ ciasta a pozostałą część ciasta podzielić na 12 porcji.
Ja zrobiłam z ciasta wałek i pokroiłam go na plasterki.
Każdy plasterek trzeba najpierw rozgnieść ręką na desce do krojenia albo stolnicy, uformować płaskie koło i przełożyć do wgłębienia w formie - następnie wylepić spód i brzegi formy, tak, żeby zostawał lekko wystający brzeg. Tak zrobić z każdym plackiem.
Do każdego wgłębienia włożyć farsz - powinno go starczyć na wszystkie wgłębienia.
Resztę ciasta ufrormować w rulon i pokroić na 12 plasterków, każdy plasterek rozgnieść tak żeby zrobić z niego wierzch babeczki - przykryć wierzch i skleic boki.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Następnie babeczki delikatnie wyjąć z formy ( podważając nożem brzegi ale tak żeby nie zrobić dziury bo wyciekną soki i babeczki będą suche), ustawić na blasze i dopiec jeszcze 20 minut.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/04/paszteciki-z-wieprzowina/