Chipsy z jarmużu i parmezanu
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Zdrowa przekąska - chipsy z jarmużu i parmezanu, tylko 4 składniki
Author:
Ingredients
  • 1 szklanka startego parmezanu (ja w tych akurat ze zdjęcia wykorzystałam pecorino)
  • ½ szklanki posiekanego bardzo drobno jarmużu
  • ⅓ łyżeczki sproszkowanego czosnku
  • ¼ łyżeczki pieprzu
Instructions
  1. Starty parmezan przesypać do miski.
  2. Jarmuż bardzo drobno posiekać ugniatając ( można to też zrobić w melakserze w sposób pulsacyjny) - dodać do parmezanu wraz z czosnkiem i pieprzem.
  3. Całość dobrze wymieszać.
  4. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
  5. Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
  6. NA blasze układać kupki parmezanu z jarmużem ( po ok 2 łyżki na porcję) zostawiając trochę miejsca bo lekko się rozleją.
  7. Piec ok 10 minut, aż będą rumiane i chrupiące.
  8. Odstawić do ostygnięcia, i zajadać od razu.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/09/chipsy-z-jarmuzu-i-parmezanu/