Chipsy z jarmużu i parmezanu
Author: Cooking for Emily
- 1 szklanka startego parmezanu (ja w tych akurat ze zdjęcia wykorzystałam pecorino)
- ½ szklanki posiekanego bardzo drobno jarmużu
- ⅓ łyżeczki sproszkowanego czosnku
- ¼ łyżeczki pieprzu
- Starty parmezan przesypać do miski.
- Jarmuż bardzo drobno posiekać ugniatając ( można to też zrobić w melakserze w sposób pulsacyjny) - dodać do parmezanu wraz z czosnkiem i pieprzem.
- Całość dobrze wymieszać.
- Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
- Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
- NA blasze układać kupki parmezanu z jarmużem ( po ok 2 łyżki na porcję) zostawiając trochę miejsca bo lekko się rozleją.
- Piec ok 10 minut, aż będą rumiane i chrupiące.
- Odstawić do ostygnięcia, i zajadać od razu.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/09/chipsy-z-jarmuzu-i-parmezanu/
3.5.3226