Dyniowe muffinki z płatków owsianych z dodatkiem czekolady
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1 szklanki pure z dyni
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 5 łyżek syropu z agawy
- ½ łyżeczki sody
- ½ łyżeczki proszku do pieczenie
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kokosowego- rozpuścić na małym godniu
- ½ łyżeczki cynamonu
- gorzka czekolada
- Płatki umieścić w mikserze kuchennym i rozdrobnić ( nie za drobno - nie może powstać mąka)
- Dodać do nich cynamon, proszek i sodę - wymieszać.
- Dodać pozostałe składniki i wymieszać/zmiksować na ciasto.
- Czekoladę posiekać na drobne kawałeczki - ¾ wmieszać do ciasta.
- Formę do pieczenie muffinek wyłożyć papierkami - nałożyć ciasto i wierzch posypać pozostałą czekoladą.
- Piec w 190 stopniach przez 15 minut.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/11/dyniowe-muffinki-platkow-owsianych-dodatkiem-czekolady/
3.5.3228