W mikserze umieścić płatki migdałowe i rozdrobnić na drobno żeby przypominały mąkę.
Do miksera dodać płatki jaglane i dalej rozdrabniać - następnie dodać masło, parmezan, zioła i sól i mieszać pulsacyjnie do uzyskania lepkiej jednolitej masy - powinna zlepić się w kulkę.
Uciąć dwa kawałki papieru do pieczenia - żeby były wielkości blachy do pieczenia.
Na jednym papierze rozpłaszczyć ciasto, następnie przykryć drugim papierem i rozwałkować na wielkość papieru. Przełożyć na blachę do pieczenia
Zdjąć wierzchnią warstwę i nożem pociąć na prostokątne kawałki ( nie rozdzielając ich od siebie).
Piec ok 12 minut aż się ładnie zarumienią - pod koniec pieczenia można je lekko rozdzielać.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/11/jaglane-krakersy-z-parmezanem/