rosołowe mięso ( ja miałam kawałek kurczaka, kawałek wołowego i szyję z indyka)
2 cebule
1 łyżka oleju
100 g ricotty
pół pęczka natki pietruszki
1 łyżka sosu sojowego
sol, pierz do smaku
Instructions
Rozpuścić masło w małym garnku.
Wszystkie składniki ciasta zmiksować żeby powstało gładkie ciasto, odstawić na minimum 30 minut.
Usmażyć na oleju cienkie naleśniki.
Posiekać cebulę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć cebulę aż zmięknie i będzie rumiana.
Natkę posiekać.
Mięso oddzielić od kości i umieścić w blendrze/robocie kuchennym. Dodać pozostałe składniki i całość zblendować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem.
Nadziewać mięsem naleśniki, zwijać w krokiety.
Przed podaniem krokiety lekko podsmażyć na oleju.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/02/krokiety-z-miesem-z-rosolu/