Ziemniaczana sałatka z jajkiem i selerem naciowym
- 1 kg ziemniakow
- 4 jajka
- ½ czerwonej cebuli
- 1 kukurydza (albo pół puszki konserwowej)
- 2 łodygi selera naciowego
- pół pęczka koperku
- SOS
- opakowanie jogurtu naturalnego 200 g
- 3 łyżki majonezu
- sos z połowy cytryny
- 2 łyżeczki musztardy
- ½ łyżeczki curry
- sol, pieprz
- Ziemniaki ugotować w mundurkach (ważne żeby nie przegotować, muszą być lekko twarde)
- Przestudzić, obrać i pokroić w kostkę
- Kukurydzę ugotować i odkroić nasiona.
- Jajka ugotować, lekko przestudzić i pokroić w kosteczkę ( ja gotowałam jajka razem z jajkami)
- Cebulę posiekać w drobną kosteczkę, zioła posiekać.
- Łodygi selera pokroić w cienkie plasterki.
- Składniki sałatki umieścić w misce.
- Składniki sosu wymieszać, wlać do sałatki i zmieszać. Odstawić na co-najmniej godzinę do lodówki
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/08/ziemniaczana-salatka-z-jajkiem-i-selerem-naciowym/
3.5.3251