Brownie z fasoli
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Bardzo proste brownie z czerwonej fasoli bez mąki.
Author:
Serves: 12
Ingredients
  • 1 szklanka suchej fasoli adzuki ( można zastąpić inną czerwoną fasolą)
  • ⅔ szklanki cukru
  • 6 łyżek kakao
  • 3 jajka rozmiar L
  • 2 łyżeczki kawy
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki oleju
Instructions
  1. Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia wypłukać i zalać świeżą wodą.
  2. Gotować aż fasola zmięknie (ok 35-40 minut). Odsączyć z wody na sitku i wystudzić.
  3. Formę do pieczenia wielkości ok. 25 na 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Czekoladę posiekać na małe kawałki.
  5. Włożyć wszystkie składniki za wyjątkiem czekolady do miski i zblendować. Dodać czekoladę. Jeżeli chcecie żeby były wyczuwalne kawałki to można tak zostawić, ja chciałam żeby była jednolita struktura więc trochę to jeszcze zmiksowałam dodatkowo z czekoladą.
  6. Wyłożyć masę do formy. Piec ok 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/01/brownie-z-fasoli/