Ciastka ryżowe ze słodkim środkiem
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Bezglutenowe ciastka z kleiku ryżowego z wiórkami kokosowymi i słodkim środkiem
Author:
Ingredients
  • 170 g kleiku ryżowego (użyłam takiego dla maluchów)
  • ½ szklanki cukru
  • 130 g wiórków kokosowych
  • 1 masło (200 g)
  • 3 jajka
  • cukier wanilinowy
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • wisienki lub dżem wiśniowy lub porzeczkowy
Instructions
  1. Zmieszać wiórki, płatki i cukier, dodać masło i rozdrabniać je w palcach mieszając razem z pozostałymi składnikami- jak powstanie coś w rodzaju kruszonki dodać jajka i zagnieść ciasto.
  2. Z ciasta formować kulki i kłaść na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, spłaszczając. Po środku każdego ciasteczka zrobić palcem wgłębienie i w każde wgłębienie położyć wisienkę albo pół łyżeczki dżemu. Piec aż będą zarumienione ( ok 20-25 minut) w 180 stopniach.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/03/ciastka-ryzowe-ze-slodkim-srodkiem/