Bezglutenowe ciastka z kleiku ryżowego z wiórkami kokosowymi i słodkim środkiem
Author: www.cookingforemily.pl
Ingredients
170 g kleiku ryżowego (użyłam takiego dla maluchów)
½ szklanki cukru
130 g wiórków kokosowych
1 masło (200 g)
3 jajka
cukier wanilinowy
łyżeczka proszku do pieczenia
wisienki lub dżem wiśniowy lub porzeczkowy
Instructions
Zmieszać wiórki, płatki i cukier, dodać masło i rozdrabniać je w palcach mieszając razem z pozostałymi składnikami- jak powstanie coś w rodzaju kruszonki dodać jajka i zagnieść ciasto.
Z ciasta formować kulki i kłaść na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, spłaszczając. Po środku każdego ciasteczka zrobić palcem wgłębienie i w każde wgłębienie położyć wisienkę albo pół łyżeczki dżemu. Piec aż będą zarumienione ( ok 20-25 minut) w 180 stopniach.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/03/ciastka-ryzowe-ze-slodkim-srodkiem/