Ziemniaczane kotlety z tuńczykiem i kukurydzą
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Kotlety ziemniaczane z tuczykiem i kukurydzą - smaczny sposób na zagospodarowanie resztek ziemniaków
Author:
Serves: 6-8
Ingredients
  • 500 g ziemniaków ugotowanych
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • pęczek koperku
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • ½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu
  • bułka tarta do obtaczania
  • oliwa do smażenia
  • majonez i sałata do podania
Instructions
  1. Do miski dodać wystudzone ugotowane ziemniaki (można użyć resztek z poprzedniego dnia) i rozdrobnić widelcem. Włożyć majonez, tuńczyka, kukurydzę, posiekany szczypiorek, jajka, bułkę tartą, sok z cytryny, sól i pieprz.
  2. Całość dobrze wymieszać na jednolitą masę i odstawić do lodówki na godzinę.
  3. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju.
  4. Podawać z sałatką i majonezem.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/04/ziemniaczane-kotlety-z-tunczykiem-i-kukurydza/