Kotlety ziemniaczane z tuczykiem i kukurydzą - smaczny sposób na zagospodarowanie resztek ziemniaków
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 6-8
Ingredients
500 g ziemniaków ugotowanych
2 łyżki majonezu
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka kukurydzy
pęczek koperku
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki soku z cytryny
½ łyżeczki soli, ¼ łyżeczki pieprzu
bułka tarta do obtaczania
oliwa do smażenia
majonez i sałata do podania
Instructions
Do miski dodać wystudzone ugotowane ziemniaki (można użyć resztek z poprzedniego dnia) i rozdrobnić widelcem. Włożyć majonez, tuńczyka, kukurydzę, posiekany szczypiorek, jajka, bułkę tartą, sok z cytryny, sól i pieprz.
Całość dobrze wymieszać na jednolitą masę i odstawić do lodówki na godzinę.
Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju.
Podawać z sałatką i majonezem.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/04/ziemniaczane-kotlety-z-tunczykiem-i-kukurydza/