Cooking for Emily

Gotowanie dla dzieci, zdrowe przepisy dla całej rodziny

  • Przepisy
  • Kadry z życia
  • Kontakt
  • O mnie
You are here: Home / Przepisy / Na obiad / Razowa pizza z jarmużowym pesto i kozim serem

Razowa pizza z jarmużowym pesto i kozim serem

3 maja 2015 by cookingforemily 1 Comment

razowa-pizza-z-jarmuzowym-pesto
To już trzeci odcinek zielonej, jarmużowej tyrogii. Najpierw było pesto, potem pasujące do niego kluski z kaszy jaglanej i ricotty . W końcu powstała pizza – żeby było zdrowiej razowa pizza, posmarowana pesto z jarmużu i z kawałkami koziego sera. Może nie wygląda najlepiej ale była świetna. Parmezan z pesto się ładnie podpiekł, całość była mocno chrupiąca. Byłam zdziwiona tym jak bardzo pizza posmakowała Milce – wciągnęła kilka kawałków. A była to chyba pierwsza pizza w jej życiu.

Jak nie będziecie mieli pesto z jarmużu, można użyć każdego innego pesto. Lub oczywiście obłożyć innymi ulubionymi dodatkami do pizzy.


5.0 from 1 reviews
Razowa pizza z jarmużowym pesto i kozim serem
 
Drukuj
Prep time
60 min
Cook time
15 min
Total time
1 godzina 15 min
 
przepis na razową pizzę - do obłożenia ulubionymi dodatkami. U nas zdrowe pesto z jarmużu migdałów i parmezanu i ser kozi
Author: www.cookingforemily.pl
Ingredients
  • 1 i ½ szklanki mąki razowej
  • ½ łyżeczki soli
  • 200 ml lekko ciepłej wody
  • 25 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oliwy
  • trochę mąki do posypania
  • ulubione dodatki, u nas wersja z jarmużowym pesto i serem kozim
Instructions
  1. Do wody dodać drożdże i cukier, wymieszać i odstawić na 15 minut.
  2. Mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą. Dodać wodę z drożdżami. oliwę i wyrobić ciasto – ok 10 minut. Pod koniec wyrabiania podsypać lekko mąką, żeby ciasto się nie kleiło.
  3. Drugą miseczkę wysypać mąką, przełożyć do niej ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia – minimum 30 minut.
  4. Ciasto podzielić na pół i uformować kule.
  5. Rozwałkować każdą kulę na placek, ułożyć na blasze do pieczenia pizzy i odstawić na 10-15 minut.
  6. Obłożyć ulubionymi dodatkami i piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez ok 10-15 minut.
3.3.2998

 

Related Posts

  • Pesto z jarmużu

    Pisałam przy okazji tych placków, że mam trochę jarmużowy problem, i dzieliłam się wtedy moim…

  • Kluski z kaszy jaglanej z ricottą

    Lubicie leniwe? To przepis dla Was. Z tym, że to ich zdrowsze, bezglutenowe wydanie czyli…

  • Szpinakowa tarta na spodzie z kaszy jaglanej

    Dzisiejszy wpis to właściwie bardziej pomysł niż przepis. Pomysł na to jaki sposób zastąpić kruche…

Filed Under: Na obiad Tagged With: jarmuż, pesto, pizza

« Kluski z kaszy jaglanej z ricottą
Jaglanka z truskawkami i migdałami »

Comments

  1. Calzonella says

    25 lutego 2016 at 22:41

    Świetny pomysł na zdrowy lunch dla dzieci. Na pewno cos takiego przygotuję, podejrzewam że pokombinuję z dodatkami. Dzięki za przepis!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




Oceń tę receptę:  

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Szukaj

Polub Cooking for Emily na facebooku

Tagi

avocado banany bezglutenowe chia ciasto ciecierzyca cukinia czekolada daktyle danie dla dzieci do szkoły dynia feta kasza jaglana kotlety kurczak makaron marchewka migdały mięso mleko kokosowe muffinki obiad dla rocznego dziecka parmezan placki pomidory płatki owsiane quinoa ryż sałatka smoothie sos pomidorowy szparagi szpinak słodkie truskawki w 30 minut wegańskie wegetariańskie zapiekanka zdrowe słodycze ziemniaki zupa śniadanie dla dziecka żurawina

Obserwuj nas na Instagramie

cooking_for_emily

cooking_for_emily
Zapiekanka z jarmużem, kiełbasą i ricottą. Tro Zapiekanka z jarmużem, kiełbasą i ricottą. Trochę jak quiche bez ciasta, trochę jak fritatta. I najważniejsze: pysznie.
Przepis na blogu, link do bloga w opisie profilu. #jarmuż#ricotta#kiełbasa#zapiekanka#quiche#frittata#obiad#kolacja#zdrowejedzenie#zdroweodżywianie#zdroweprzepisy#wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#warzywa#warzywa #przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie
Zupa pieczarkowo-porowa z kluskami z twarogu. Pros Zupa pieczarkowo-porowa z kluskami z twarogu. Proste, zimowe gotowanko.
🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣🥣
Przepis na blogu, link do bloga w opisie profilu. #zdrowejedzenie#zdroweodżywianie#zdroweprzepisy#wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#warzywa#wegetariańskie#przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie#zupa#soup#pieczarki#kluski#obiad#kolacja
Nowy rok na blogu inauguruje makaron w sosie jogur Nowy rok na blogu inauguruje makaron w sosie jogurtowym z pieczoną dynią, sosem pomidorowym z chilli i chrupiący czosnkiem. Ottolenghi się nie myli:)
Przepis na blogu, link do bloga w opisie profilu. #makaron#dynia#jogurt#obiad iad#kolacja#pasta#squash#ottolenghi #zdrowejedzenie#zdroweodżywianie#zdroweprzepisy#wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#warzywa#wegetariańskie#przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie
Na blogu podsumowanie najczęściej przez Was czyt Na blogu podsumowanie najczęściej przez Was czytanych przepisów z 2020. Był, minął, i dobrze ale zostały po nim przepisy warte wypróbowania
🌮🌯🥙🥩🥘🍲🥣🥗🍛🍜🍱🍝🥮🍪🥧🧁
 #zdrowejedzenie#zdroweodżywianie#zdroweprzepisy#wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#warzywa #przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie
Gorąca czekolada z tahini i cynamonem i pierniczk Gorąca czekolada z tahini i cynamonem i pierniczki. Wprawiamy się w świąteczny nastrój.
 🎄🍪☕🍫🎄🍪☕🍫🎄🍪☕🍫
Kubeczek od @potoczone
 Przepis na blogu, link do bloga w opisie profilu. #czekolada#goracaczekolada #goracaczekolada #tahini#pierniki #wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#wegetariańskie#przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie#zoomnasmak @aniawlodarczyk
W ostatni weekend w końcu udało się przewietrz W ostatni weekend w końcu  udało się przewietrzyć głowę i pooddychać lasem.
Jest jesień jest dynia. A konkretnie pierożki z Jest jesień jest dynia. A konkretnie pierożki z dynią i soczewicą do maczania w jogurtowym sosie. Przekąska do rączki.
A wszystko to w pięknych naczyniach od @potoczone -zerknijcie na 3 zdjęcie gdzie dokładnie widać ich urodę i polecam zajrzyjcie do Kingi bo może znajdziecie u niej coś dla siebie/bliskich. Wszak święta tuż tuż a w tym roku  szczególnie warto w swoich decyzjach prezentowych wspierać małe biznesy.
🎁🎁🎁🎁🎁
Przepis na blogu, link do bloga w opisie profilu. #pierożki#przekąska#dynia#soczewica#wegeteriańskie#zdrowejedzenie#zdroweodżywianie#zdroweprzepisy#wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#warzywa#wegetariańskie#przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie
Drożdżowe paluchy z parmezanem i bazylią. Do ch Drożdżowe paluchy z parmezanem i bazylią. Do chrupania na długie, listopadowe wieczory pod kocem z książką lub filmem.
🥨🥨🥨🥨🥨🥨🥨
Przepis na blogu, link do bloga w opisie profilu. #paluchy#przekąska#drożdżowe #wypieki#parmezan#zdrowejedzenie#zdroweodżywianie#zdroweprzepisy#wiemcojem#zdrowojem #healthyfood#food#foodphotography #foodblogger#warzywa#wegetariańskie#przepis#mniam#smaczne#foodstagram#jedzenie#pyszne#gotowanie
Siła jest kobietą! #strajkkobiet Autorka @karo Siła jest kobietą! #strajkkobiet 

Autorka @karo.koto
@strajk_kobiet

Btw. To mój tysięczny post na instagramie. Jakby uroczyście
Follow on Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Jesteśmy tu

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

 

rondel

Copyright © 2021 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress