Śniadanowe jajeczne muffinki z kaszą quinoa, szynką i serem
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Muffinki jajeczna z kaszą quinoa, szynką i serem - na śniadanie lub na przekąskę. Dobre do spakowania do plecaka czy pudełka z 2 śniadaniem do szkoły
Author:
Serves: 10
Ingredients
  • ½ szklanki suchej kaszy quinoa
  • 4 jajka
  • 120 g startego żółtego sera
  • 150 g pokrojonej w kosteczkę szynki
  • pęczek szczypiorku
  • sol, pieprz
Instructions
  1. Kaszę ugotować do miękkości i lekko przestudzić. Najlepiej i najszybciej użyć kaszy ugotowanej wcześniej.
  2. Jajka zmieszać z serem, szynką, posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Wmieszać kaszę.
  3. Masę nałożyć do foremek na muffinki ( indywidualne lub blacha). Piec ok 25 minut w 180 stopniach.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/04/sniadanowe-jajeczne-muffinki-z-kasza-quinoa-szynka-i-serem/