Uniwersalne naleśniki z mieszanki mąk pszennej i gryczanej z dodatkiem szpinaku. A do środka np. ser żółty i pomidor, ricotta ze szczypiorkiem albo szparagi z jajkiem.
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 10
Ingredients
100 g szpinaku
2 szklanki mąki– u mnie była to mieszanka pszennej, pszennej razowej i gryczanej
1 szklanka mleka ryżowego
1 szklanka wody gazowanej
⅓ łyżeczki soli
1 łyżeczka oliwy
2 jajka
Instructions
Szpinak umyć i wysuszyć.
Wszystkie składniki naleśników umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę. Odstawić na minimum 30 minut.
Smażyć naleśniki na oliwie lub oleju kokosowym.
Propozycje nadzienia:
#Szparagi i jajko
#Ser, szynka i pomidor
#Ser biały/ricotta wymieszana z jajkiem i szczypiorkiem
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/06/nalesniki-szpinakowe/