Szybkie i zdrowe słodycze - czekoladki kokosowe z suszoną śliwką i miodem
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 20
Ingredients
200 g wiórków kokosowych
200 g suszonej śliwki
100 g gorzkiej czekolady (70% kakao)
1 łyżka miodu
Instructions
Wiórki kokosowe dokładnie zmiksować żeby się dokładnie rozdrobniły i żeby wydobył się olej. Ja to robiłam w młynku do kawy.
Wiórki przełożyć do melaksera, dodać śliwki i wszystko dobrze zblendować do połączenia się - masa powinna być sypka ale grudkowata.
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli - dodać do śliwek i wiórków, razem z miodem. Wymieszać dokładni na jednolitą masę.
Plastikowy pojemnik kuchenny wyłożyć folią spożywczą (ja miałam taki 19x14 cm) , wyłożyć masę i dokładnie ugnieść. Wstawić do lodówki, najlepiej na noc.
Wyjąć na deskę do krojenia i pokroić na małe kawałki.
Przechowywać w pojemniku w lodówce.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/08/czekoladki-kokosowe-ze-sliwka/