Szybkie ciastka owsiano-bananowe z masłem orzechowym i czekoladą
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Proste i małoskładnikowe ciastka z płatków owsianych, banana i masła orzechowego z czekoladą
Author:
Serves: 16
Ingredients
  • CIASTKA
  • 3 banany
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • POLEWA:
  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
Instructions
  1. Banany obrać i rozgnieść w misce widelcem.
  2. Do bananów dodać masło orzechowe, olej kokosowy i syrop z agawy – dobrze wszystko wymieszać.
  3. Do mieszanki dodać płatki owsiane i wymieszać.
  4. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
  5. Na blachę wykładać masę – ok 1 łyżki, formując ciasteczka.
  6. Piec 20 minut w 180 stopniach. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
  7. Jak ciastka przestygną przygotować polewę – w małym garnku, na wolnym ogniu rozpuścić czekoladę i olej kokosowy.
  8. Łyżeczką polać każde ciastko masą czekoladową. Wystudzić.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2016/02/szybkie-ciastka-owsiane-z-bananem/