Szybkie ciastka owsiano-bananowe z masłem orzechowym i czekoladą
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 16
- CIASTKA
- 3 banany
- 4 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 szklanki płatków owsianych
- POLEWA:
- ½ tabliczki gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- Banany obrać i rozgnieść w misce widelcem.
- Do bananów dodać masło orzechowe, olej kokosowy i syrop z agawy – dobrze wszystko wymieszać.
- Do mieszanki dodać płatki owsiane i wymieszać.
- Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
- Na blachę wykładać masę – ok 1 łyżki, formując ciasteczka.
- Piec 20 minut w 180 stopniach. Blachę wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
- Jak ciastka przestygną przygotować polewę – w małym garnku, na wolnym ogniu rozpuścić czekoladę i olej kokosowy.
- Łyżeczką polać każde ciastko masą czekoladową. Wystudzić.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2016/02/szybkie-ciastka-owsiane-z-bananem/
3.5.3208