bananowa granola z orzechami, wiórkami kokosowymi i orzechami.
Author: www.cookingforemily.pl
Ingredients
3 łyżki oleju kokosowego
3 duże dojrzałe banany
5 łyżek miodu albo syropu klonowego
2 łyżki kakao
1 łyżeczka cynamonu
3 szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka orzechów laskowych
1 szklanka wiórków kokosowych
½ szklanki nasion słonecznika
Instructions
W garnku rozpuścić olej kokosowy, dodać miód ( inny słodzik ) i zmieszać. Zestawić z ognia, dodać rozgniecione banany, kakao i cynamon.
W dużej misce wymieszać płatki owsiane, lekko posiekane orzechy, wiórki kokosowe, nasiona słonecznika i sól, wymieszać.
Do suchych składników wylać mieszankę z bananami i dobrze wszystko wymieszać.
Wysypać na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni – piec przez ok 30- 40 minut. W czasie pieczenia co 4-5 minut trzeba mieszać granolę, żeby się równo podpiekła.
Ostudzić i przełożyć do pojemnika.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2016/04/bananowa-granola/