Bananowe ciasto, bez tłuszczu, z migdałami zamiast mąki. Podawać z jogurtem.
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 8
Ingredients
250 g zmielonych migdałów
2 jajka
110g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 banany
sok z ½cytryny
2 łyżeczki extraktu z wanili
100 g płatków migdałowych do posypania
jogurt naturalny do podania
Instructions
Wysmarować tłuszczem (masło) formę do ciasta ( ja miałam taką jak na tartę).
Ubić mikserem jajka kilka minut aż będą białe, dodać cukier, wanilię, proszek do pieczenia i migdały. Roznieść widelcem banany na miazgę, dodać do masy. Wyłożyć na formę i posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 40 min w 180 stopniach.
Proponuję podawać polane jogurtem naturalnym.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2014/07/migdalowe-ciasto-bananowe-bez-maki-tluszczu/