Gofry ze szpinakiem i truskawkami
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Bezglutenowe gofry ze szpinakiem na bazie płatków owsianych i mąki gryczanej
Author:
Serves: 10
Ingredients
  • 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowe w wersji GF)
  • 1 szklanka jogurtu
  • 5 łyżek mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • ⅔ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ⅓ łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 garście szpinaku
  • 3 łyżki stewii albo innego słodzika/cukru
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego + więcej do smarowania formy
Instructions
  1. Wszystkie składniki gofrów umieścić w blenderze kielichowym i dokładnie zmiksować przez kilka minut aż powstanie gładka, gęsta masa.
  2. Odstawić na 10-20 minut.
  3. Piec w gofrownicy wysmarowanej olejem kokosowym.
  4. Można podawać z ulubionymi dodatkami – my zjedliśmy z rozmrożonymi truskawkami.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2017/05/gofry-ze-szpinakiem-i-truskawkami/