Naleśniki z kaszy mannej
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: 4
Ingredients
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 1 i ⅓ szklanki mleka (może być roślinne)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła ( roztopić)
  • 1 łyżeczka słodziwa ( u mnie syrop z agawy)
  • olej do smażenia - ja smażyłam na kokosowym
Instructions
  1. Kaszę zalać mlekiem, dobrze wymieszać i odstawić ( na minimum 30 minut - więc żeby rano nie trzeba było zbyt długo czekać na śniadanie to najlepiej zrobić to wieczorem i odstawić na noc do lodówki).
  2. Do kaszy dodać jajka, rozpuszczone masło i słodziwo i całość zmiksować/wymieszać - ja robiłam to w blenderze kielichowym bo potem łatwo z niego nalewać ciasto na patelnię.
  3. Smażyć cienkie naleśniki na oleju.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/01/nalesniki-z-kaszy-manny/