Makaron z pesto z avocado i szpinaku
Author: Cooking for Emily
- 1 szklanka szpinaku
- 1 avocado
- 75 g startego parmezanu
- ¼ szklanki nasion słonecznika
- 3 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- ¾ łyżeczki oliwy
- ¼ łyżeczki pieprzu
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki wody
- do podania- makaron
- Nasiona słonecznika zalać wodą na 30 minut a następnie odsączyć z wody.
- Wszystkie składniki pesto umieścić w blenderze i zmiksować na gładko dodając trochę wody do uzyskania kremowej konsystencji.
- Ugotowany makaron wymieszać z pesto ( można dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu)
- Pozostałe pesto umieścić w pudełku i szczelnie zamknąć.
- Można wykorzystać jako pastę do grzanek albo dip do warzyw.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/04/makaron-z-pesto-z-avocado-i-szpinaku/
3.5.3229