Naleśniki z mąki z ciecierzycy na 3 sposoby
Author: Cooking for Emily
Serves: 8
- 1 szklanka mąki z ciecierzycy
- 1 szklanka wody
- 1 duże jajko
- ½ łyżeczki przypraw ( u mnie suszona bazylia, oregana i suszony czosnek)
- trochę soli i pieprzu
- PROPOZYCJE NADZIENIA
- 1. pieczone z oliwą i solą bataty, rzogniecione z limonką avocado, feta
- 2. czarna fasola z puszki przesmażona z cebulą, czosnkiem oraz odrobiną cynamonu i kminu rzymskiego, salsa z pomidorów, czerwonej cebuli i kolendry
- 3. hummus, grillowana papryka i feta
- Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę.
- Odstawić na 15 minut.
- Smażyć cienkie naleśniki na patelni z odrobiną oleju
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/04/nalesniki-z-maki-z-ciecierzycy-na-3-sposoby/
3.5.3229