Labneh z pieczonym rabarbarem
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Labneh - czyli ser z jogurtu greckiego podany z gotowanym w soku pomarańczowm rabarbarem
Author:
Serves: 4
Ingredients
  • 2 duże opakowania jogurtu greckiego (po 400 g)
  • 4-5 łodyg rabarbaru
  • sok z 1 pomarańczy
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki miodu
Instructions
  1. Sitko wyłożyć gazą i przełożyć do niego jogurt - zostawić do odsączenia na minimum 12 godzin.
  2. Rabarbar pokroić na kawałki, przełożyć do garnka, zalać sokiem z pomarańczy, dodać szczyptę kardamonu i miód - gotować ok 10 minut aż rabarbar będzie miękki.
  3. Jogurt przełożyć z sitka do miseczek, podawać z rabarbarem.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/05/labneh-z-rabarbarem/