Crumble z truskawkami
Author: Cooking for Emily
Serves: 4
- Kruszonka:
- ½ szklanki płatków owsianych
- ½ szklanki mąki
- 3 łyżki cukru kokosowego
- 100 g masła
- 2 łyżki serka naturalnego ( typu twój smak)
- Poza tym
- ok 1 kg truskawek
- opcjonalnie - 2 łyżki cukru kokosowego, albo syropu z agawy
- Składniki kruszonki umieścić w misce i zagnieść palcami aż powstaną grudki, odstawić do lodówki na ok 1 godzinę.
- Truskawki umyć, wyszypułkować, większe podzielić na połówki, przełożyć do naczynia do zapiekania.
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Na wierzch truskawek położyć kruszonkę ( jak zbije się w zbyt grube grudki to porozdzielać palcami).
- Piec ok 25 minut aż kruszonka się upiecze.
- Podawać z lodami waniliowymi lub jogurtem naturalnym.
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2018/06/crumble-z-truskawkami/
3.5.3251