Batoniki z daktyli, żurawin i migdałów
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Zdrowe słodycze - batony z daktyli, żurawin i migdałów. Żródło wapnia, magnezu i witamin.
Author:
Ingredients
  • 200 g migdałów
  • 250 g daktyli
  • 250 g żurawin
Instructions
  1. Migdały rozdrobnić w blenderze.
  2. Następnie rozdrobnić w 2 turach zmieszane daktyle i żurawinę.
  3. Przełożyć wszystko do dużej miski i wymieszać na jednolitą masę.
  4. Mieszanka jest bardzo gęsta i kleista więc dobrze ją wyrobić rękami jak ciasto.
  5. Wyłożyć na duży kawałek papieru do pieczenia, ugnieść masę tak żeby przypominała prostokąt i przykryć drugim kawałkiem. Następnie rozwałkować w formie prostokąta na grubość ok ½ cm.
  6. Odłożyć w zimne miejsce – mnie balkon ale można oczywiście do lodówki na co najmniej godzinę.
  7. Batoniki kroić na podłużne prostokąty, przełożyć papierkami ( żeby się nie sklejały podczas przechowywania)
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/02/batoniki-z-daktyli-zurawin-migdalow/