Zdrowe słodycze - batony z daktyli, żurawin i migdałów. Żródło wapnia, magnezu i witamin.
Author: www.cookingforemily.pl
Ingredients
200 g migdałów
250 g daktyli
250 g żurawin
Instructions
Migdały rozdrobnić w blenderze.
Następnie rozdrobnić w 2 turach zmieszane daktyle i żurawinę.
Przełożyć wszystko do dużej miski i wymieszać na jednolitą masę.
Mieszanka jest bardzo gęsta i kleista więc dobrze ją wyrobić rękami jak ciasto.
Wyłożyć na duży kawałek papieru do pieczenia, ugnieść masę tak żeby przypominała prostokąt i przykryć drugim kawałkiem. Następnie rozwałkować w formie prostokąta na grubość ok ½ cm.
Odłożyć w zimne miejsce – mnie balkon ale można oczywiście do lodówki na co najmniej godzinę.
Batoniki kroić na podłużne prostokąty, przełożyć papierkami ( żeby się nie sklejały podczas przechowywania)
Recipe by Cooking for Emily at https://cookingforemily.pl/2015/02/batoniki-z-daktyli-zurawin-migdalow/