Krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia
Zdrowa, chrupiąca przekąska - krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia. Pyszne same, ale można podać z dipami lub serami
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mąki razowej u mnie orkiszowa typ 2000
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2 łyżki nasion chia
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 szklanki oliwy
- 1/2 szklanki wody
W misce wymieszać suche składniki.W drugiej misce wymieszać mokre składniki, dodać do suchych, wymieszać łyżką a następnie wyrobić ręką ciasto (2-3 minuty).Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.Ciasto podzielić na 4 kulki, każdą rozwałkować cienko na papierze do pieczenia i za pomocą noża pociąć w trójkąty albo kwadraty.Piec ok 12-15 minut, w czasie pieczenia można przewrócić na drugą stronę.