Krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia

Zdrowa, chrupiąca przekąska - krakersy z siemieniem lnianym i nasionami chia. Pyszne same, ale można podać z dipami lub serami
4.5 from 2 votes
Print Recipe Pin Recipe
Prep Time 15 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 30 mins

Ingredients
  

  • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki razowej u mnie orkiszowa typ 2000
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1/2 szklanki wody

Instructions
 

  • W misce wymieszać suche składniki.
    W drugiej misce wymieszać mokre składniki, dodać do suchych, wymieszać łyżką a następnie wyrobić ręką ciasto (2-3 minuty).
    Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
    Ciasto podzielić na 4 kulki, każdą rozwałkować cienko na papierze do pieczenia i za pomocą noża pociąć w trójkąty albo kwadraty.
    Piec ok 12-15 minut, w czasie pieczenia można przewrócić na drugą stronę.