Go Back
ciasto migdalowe z malinami i czekolada

Ciasto migdałowo-bananowe z czekoladą i malinami

Pyszne, wilgotne ciasto migdałowo-bananowe z czekoladą i malinami. Bezglutenowe
5 from 2 votes
Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins

Ingredients
  

  • 250 g migdałów
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 100 ml syropu z agawy (albo inne słodziwo)
  • 1/4 szklanki oleju kokosowego rozpuszczony
  • 1/3 szklanki malin
  • 100 g gorzkiej czekolady

Instructions
 

  • Migdały rozdrobnić w melakserze na mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
  • W misce rozgnieść banany. Dodać jajka, syrop z agawy, i stopiony olej kokosowy, wymieszać.
  • Zmieszać mokre składniki z suchymi. czekoladę pokroić w kosteczkę, wmieszać do ciasta, dodać maliny i delikatnie wymieszać.
  • Przełożyć do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.