Go Back
smoothie baban orzech wloski tahini

Kakaowe smoothie z bananem, orzechami i tahini

Cooking for Emily
Śniadaniowe smoothie z bananem, orzechami włoskimi, pastą tahini z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki. Świetnie też sprawdzi się jako drugie śniadanie
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Servings 2

Ingredients
  

  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 3 daktyle
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżka pasty tahini
  • 1 banan
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżeczki dżemu z czarnej porzeczki

Instructions
 

  • Orzechy namoczyć na minimum 3 godziny a najlepiej na noc.
    Orzechy odsączyć z wody, przełożyć do blendera kielichowego, dodać banana, daktyle ( jak są twarde należy wcześniej na 10 minut zalać gorącą wodą), kakao, tahini i wodę - zblendować na gładkie smoothie i przelać do 2 szklanek.
    Do każdej przełożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki i zamieszać.

Notes

Dżem z czarnej porzeczki można zmienić na jagodowy albo malinowy