Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wyłożyć blachę do pieczenia papierem, wysypać nerkowce i piec ok 10 minut mieszając, aż się ładnie zarumienią ( trzeba uważać, żeby się nie spiekły za bardzo)
Rozgrzać dużą patelnię, wsypać wiórki i na wolnym ogniu lekko je podprażyć mieszając aż się zrumienią. Odstawić do ostygnięcia
Wiórki umieścić w blenderze- blendować aż staną się całkowicie płynne, zdrapując co jakiś czas resztki ze ścianek.Do płynnych wiórków dodać nerkowce i dalej miksować aż całość będzie gładka i płynna ( zależy od blendera ale może potrwać to i z 10 minut lub dłużej)Na koniec dodać kakao i cukier, zmiksować,Przełożyć do słoika lub słoików.Trzymać poza lodówką do miesiąca.Można też w lodówce ale wtedy mocno stwardnieje.