80gcukru kokosowegomożna zastąpić trzcinowym albo białym
1jajko
130gmąki
1/2łyżeczkiproszku do pieczenia
20gkakao
szczyptasoli
1tabliczkagorzkiej czekolady
1/2bananarozgnieciony
150gorzechów włoskich
Instructions
W misce umieścić masło z cukrem i zmiksować przez kilka minut aż masło zbieleje, dodać jajko zmiksować.
W drugiej misce zmieszać mąkę z proszkiem, solą i kakao. Dodać do masła z cukrem, delikatnie zmiksować, na koniec wmiksować banana.Czekoladę posiekać na drobne kawałki i dodać do ciasta - wymieszać. Wstawić ciasto do lodówki na 2 godziny.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Orzechy rozdrobnić i wysypać na talerz.Ciasto nabierać łyżka, w rękach formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie każdą kulkę obtoczyć w orzechach, położyć na blasze do pieczenia i rozpłaszczyć.