Go Back
krakersy-z-ziaren-z-jogurtem

Krakersy z nasionami i jogurtem

Zdrowa i chrupiąca przekąska - krakersy z nasionami- słonecznik, sezam, siemię lniane i chia

Ingredients
  

  • 200 ml jogurtu greckiego lub naturalnego
  • 40 g startego parmezanu
  • 1/4 szklanki oliwy (ok 60 ml)
  • 150 g mąki 1 niecała szklanka
  • 50 g nasion siemienia lnianego
  • 50 g nasion słonecznika
  • 40 g nasion sezamu
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1/2 łyżeczki soli

Instructions
 

  • W misce wymieszać jogurt, oliwę i parmezan
  • Dodać nasiona, mąkę i sól - całość dobrze wymieszać. Powstanie gęste ciasto
  • Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkować pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia, na cienki, prostokątny kształt.
  • Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
    Z placków zdjąć wierzchnią warstwę papieru i przełożyć na blachy do pieczenia.
    Piec ok 20-25 na rumiano. Ostudzić i połamać na mniejsze kawałki