Krakersy z nasionami i jogurtem
Zdrowa i chrupiąca przekąska - krakersy z nasionami- słonecznik, sezam, siemię lniane i chia
- 200 ml jogurtu greckiego lub naturalnego
- 40 g startego parmezanu
- 1/4 szklanki oliwy (ok 60 ml)
- 150 g mąki 1 niecała szklanka
- 50 g nasion siemienia lnianego
- 50 g nasion słonecznika
- 40 g nasion sezamu
- 2 łyżki nasion chia
- 1/2 łyżeczki soli
W misce wymieszać jogurt, oliwę i parmezan
Dodać nasiona, mąkę i sól - całość dobrze wymieszać. Powstanie gęste ciasto
Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z części rozwałkować pomiędzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia, na cienki, prostokątny kształt.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.Z placków zdjąć wierzchnią warstwę papieru i przełożyć na blachy do pieczenia.Piec ok 20-25 na rumiano. Ostudzić i połamać na mniejsze kawałki