Mleko lekko podgrzać.W miseczce wymieszać drożdże z łyżeczką cukru, 1 łyżką mąki i 3 łyżkami ciepłego mleka. Odstwić na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Jajko i żółtka umieścić w misce, wymieszać.W dużej misce umieścić mąkę, dodać sól i wymieszać.Masło rozpuścić i lekko przestudzić.Do mąki dodać rozczyn, ciepłe mleko, żółtka -wymieszać, dodać masło i olej, zmieszać i następnie wyrobić ciasto – ok 10-15 minut, żeby było gładkie i odchodziło od miski i rąk.Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30-40 minut.
Przygotować nadzienie:Cebulę posiekać, pieczarki i szynkę pokroić w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę ok 5 minut aż zmięknie, dodać pieczarki, smażyć aż puszczą wodę i trochę odparują. Dodać szynkę, przecier pomidorowy, sól i oregano, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z przestudzonym farszem.
Ciasto podzielić na 10 porcji. Wziąć kawałek ciasta, rozpłaszczyć w ręce, nałożyć nadzienie, zamknąć i uformować bułeczkę.Odkładać złączeniem do doły na wysmarowaną masłem na dużą blachę, zachowując odstępy - można też upiec tak jak na zdjęciu w dużej, w formie na tartę. Odstawić bułki do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 20-30 minut.Mleko wymieszać z żółtkiem - nasmarować każdą bułkę za pomocą pędzelka, posypać parmezanem.Piec 25-30 minut w 180 stopniach