Ciasto migdałowo-bananowe z czekoladą i malinami
Pyszne, wilgotne ciasto migdałowo-bananowe z czekoladą i malinami. Bezglutenowe
Prep Time 15 mins
Cook Time 45 mins
- 250 g migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 banany
- 2 jajka
- 100 ml syropu z agawy (albo inne słodziwo)
- 1/4 szklanki oleju kokosowego rozpuszczony
- 1/3 szklanki malin
- 100 g gorzkiej czekolady
Migdały rozdrobnić w melakserze na mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.
W misce rozgnieść banany. Dodać jajka, syrop z agawy, i stopiony olej kokosowy, wymieszać.
Zmieszać mokre składniki z suchymi. czekoladę pokroić w kosteczkę, wmieszać do ciasta, dodać maliny i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.