Cooking for Emily

Gotowanie dla dzieci, zdrowe przepisy dla całej rodziny

  • Przepisy
  • Kadry z życia
  • Kontakt
  • O mnie
You are here: Home / Przepisy / Desery / Crumble z truskawkami

Crumble z truskawkami

13 czerwca 2018 by cookingforemily Leave a Comment

crumble-z-truskawkami

Sezon truskawkowy w pełni, już trochę się najadłam świeżymi owocami więc czas najwyższy na crumble z truskawkami. To najlepszy pomysł, jak już Wam się trochę truskawki przejedzą i będziecie mieć ochotę na coś innego, albo kiedy przeliczyliście się z ilością i trzeba coś nagle zrobić z kilogramem truskawek a nikt już nie ma siły więcej jeść. Zapieczenie ich pod kruszonką z dodatkiem płatków owsianych, masła i kremowego serka będzie najlepszym rozwiązaniem. Na ciepło najlepiej je zjeść z gałką lodów waniliowych a dnia następnego, jak coś zostanie, będzie to świetne danie na śniadanie, z dodatkiem jogurtu naturalnego. Szczególnie teraz, gdy upalnie i nie chce się jeść ciepłych śniadań.

crumble-z-truskawkami


Crumble z truskawkami
 
Drukuj
Prep time
15 min
Cook time
25 min
Total time
40 min
 
Crumble z truskawkami, czerwcowy klasyk - na deser z gałką lodów waniliowych lub na śniadanie z jogurtem naturalnym
Author: Cooking for Emily
Serves: 4
Ingredients
  • Kruszonka:
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • ½ szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru kokosowego
  • 100 g masła
  • 2 łyżki serka naturalnego ( typu twój smak)
  • Poza tym
  • ok 1 kg truskawek
  • opcjonalnie - 2 łyżki cukru kokosowego, albo syropu z agawy
Instructions
  1. Składniki kruszonki umieścić w misce i zagnieść palcami aż powstaną grudki, odstawić do lodówki na ok 1 godzinę.
  2. Truskawki umyć, wyszypułkować, większe podzielić na połówki, przełożyć do naczynia do zapiekania.
  3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
  4. Na wierzch truskawek położyć kruszonkę ( jak zbije się w zbyt grube grudki to porozdzielać palcami).
  5. Piec ok 25 minut aż kruszonka się upiecze.
  6. Podawać z lodami waniliowymi lub jogurtem naturalnym.
3.5.3251

 

Related Posts

  • 3 pomysły na zdrowe drugie śniadanie z truskawkami w słoiku

    Uwielbiam ten sezon na truskawki od rana do wieczora. Codziennie schodzi nam łubianka truskawek. Zjadamy…

  • Pudding z tapioki z pieczonymi truskawkami

    Sezon truskawkowy zobowiązuje zatem zapraszam na pudding z tapioki z pieczonymi truskawkami. Dobry zarówno na…

  • Gofry ze szpinakiem i truskawkami

    To mój eksperyment jeszcze z weekendu majowego, miałam więcej czasu no i byłam u mamy,…

Filed Under: Desery, Na śniadanie Tagged With: crumble, kruszonka, truskawki

« Ziemniaczana sałatka ze szparagami w pesto
Orzechowe klopsiki z kaszy quinoa i ciecierzycy »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Oceń tę receptę:  

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Szukaj

Polub Cooking for Emily na facebooku

Tagi

avocado banany bezglutenowe chia ciastka ciasto ciecierzyca cukinia czekolada daktyle danie dla dzieci do szkoły dynia feta kasza jaglana kotlety kurczak makaron marchewka migdały mięso mleko kokosowe muffinki obiad dla rocznego dziecka parmezan placki pomidory płatki owsiane ryż sałatka smoothie sos pomidorowy szparagi szpinak słodkie truskawki w 30 minut wegańskie wegetariańskie zapiekanka zdrowe słodycze ziemniaki zupa śniadanie dla dziecka żurawina

Jesteśmy tu

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

 

rondel

Copyright © 2023 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress