To moje odkrycie z zeszłego weekendu, gdy było dość gorąco – smoothie z zamrożoych uprzednio truskawek, arbuza i limonki. Gęste, jeszcze w połowie zmrożone, bardzo orzeźwiające. Proste, pyszne genialne. Jedynie trzeba pamiętać, żeby zamrozić truskawki i potem już jego przygotowanie to dwie minuty i możecie się raczyć tym boskim napojem. To będzie mój towarzysz lata, dopóki starczy truskawek.
Smoothie z mrożonych truskawek i arbuza
1/2 kg truskawek
ok 4-5 plastrów arbuza
sok z połowy limonki
Truskawki odszypułkować, umyć, obsuszyć, pokroić w kostkę i włożyć do zamrażaki.
Arbuza pokroić na kawałki, wypestkować i włożyć na dno blendera
Zamrożone truskawki wyjąć, odstawić na kilka chwil, potem trochę je porozbijać, żeby nie wkładać do blendera dużej bryły, tylko kawałki zmrożonych truskawek.
Dodać sok z limonki, zmiksować na gęste smoothie, podawać od razu.
Majka says
Pyyycha 😋