Cooking for Emily

Gotowanie dla dzieci, zdrowe przepisy dla całej rodziny

  • Przepisy
  • Kadry z życia
  • Kontakt
  • O mnie
You are here: Home / Przepisy / Desery / Zdrowy krem czekoladowy

Zdrowy krem czekoladowy

22 stycznia 2015 by cookingforemily 5 komentarzy

zdrowy-krem-czekoladowy
Zdrowy krem czekoladowy – bez cukru, bez śmietany i bez.. czekolady! Oszustwo? Oj tam, może trochę ale na pewno w słusznej sprawie. Słodycz pochodzi z daktyli, kremowość z avocado a czekoladowość z karobu. A do tego właściwie bez żadnego wysiłku. I kto nam zabroni?


5.0 from 1 reviews
Zdrowy krem czekoladowy
 
Drukuj
Prep time
15 min
Cook time
Total time
15 min
 
Zdrowy krem czekoladowy z avocado, daktyli i karobu (lub kakao)
Author: www.cookingforemily.pl
Serves: 4
Ingredients
  • 1 dojrzałe, miękkie avocado
  • ½ szklanki daktyli
  • ¼ szklanki mleka roślinnego – ja użyłam owsianego
  • 3 łyżki karobu luk kakao
Instructions
  1. Daktyle, jeżeli nie są bardzo miękkie, zalać wrząkiem i odstawić na 10 min.
  2. Daktyle odcedzić i umieścić w blenderze, dodać mleko i dokładnie zmiksować ( idealnie żeby nie było grudek – mi się to niestety nie udało).
  3. Dodać avocado i kakao – zmiksować.
  4. Przełożyć do filiżanek.
  5. Odstawić do lodówki - najlepiej smakuje lekko schłodzony.
3.2.2885

 

Related Posts

  • Kremowy sos pomidorowo-szpinakowy do makaronu. Dla dziecka

    Makaron dla dziecka z sosem pomidorowo-szpinakowym. Danie z cyklu prosto, szybko, zdrowo i pożywnie. Czyli…

  • Z cyklu "nie dla dzieci": grzane wino

    Wiem, że jest to blog o gotowaniu dla dzieci, ale dzieci dziećmi a rodzice czasem…

  • Trufle daktylowe z migdałami i karobem

    Czy zdrowe słodycze to oksymoron? Nie do końca. Pewnie jest wiele zdrowszych dań ale uwierzcie…

Filed Under: Desery, Dla najmłodszych Tagged With: avocado, daktyle, deser, karob, raw, słodkie, wegańskie, zdrowe słodycze

« Smoothie na noworoczne wyrzuty sumienia. Ananas, mango, imbir, chia.
Krakersy z ziaren siemienia lnianego, sezamu i słonecznika »

Comments

  1. kocie-smaki says

    24 stycznia 2015 at 14:51

    robiłam ostatnio bardzo podobne. pyszna alternatywa od sklepowych niezdrowych słodkości 🙂

    Odpowiedz
  2. Iwona says

    29 stycznia 2015 at 11:22

    pyszne:)

    Odpowiedz
  3. Anka says

    9 sierpnia 2015 at 17:39

    Witam,
    czy ten krem nadawałby się do przełożenia tortu ?

    Odpowiedz
    • cookingforemily says

      9 sierpnia 2015 at 23:08

      Raczej nie. Będzie trochę za rzadki.

      Odpowiedz
  4. Marta says

    4 stycznia 2020 at 21:11

    Pyszny krem 🥰

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Oceń tę receptę:  

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Szukaj

Polub Cooking for Emily na facebooku

Tagi

avocado banany bezglutenowe chia ciastka ciasto ciecierzyca cukinia czekolada daktyle danie dla dzieci do szkoły dynia feta kasza jaglana kotlety kurczak makaron marchewka migdały mięso mleko kokosowe muffinki obiad dla rocznego dziecka parmezan placki pomidory płatki owsiane ryż sałatka smoothie sos pomidorowy szparagi szpinak słodkie truskawki w 30 minut wegańskie wegetariańskie zapiekanka zdrowe słodycze ziemniaki zupa śniadanie dla dziecka żurawina

Jesteśmy tu

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

 

rondel

Copyright © 2023 · Foodie Child Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress